Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u slavonskim županijama

01.01.2022.

15:24

Autor: Radio Osijek/TM

Hoće li zbog organiziranih dočeka doći do povećanja broja zaraženih?

Hoće li zbog organiziranih dočeka doći do povećanja broja zaraženih?

Foto: Grad Osijek / -

Epidemiolozi strahuju da će se nakon novogodišnjeg slavlja i većih okupljanja ljudi broj inficiranih virusom SARS-CoV-2 povećati.

Prema do sada objavljenim podacima, u slavonskim je županijama zabilježeno 355 novih slučajeva zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 179 novooboljelih, Vukovarsko-srijemskoj 109, Požeško-slavonskoj 41, te u Virovitičko-podravskoj 26. Tri osobe su preminule.

Novih 179 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, najviše na osječkom i đakovačkom području, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Od 543 uzorka najviše osoba s pozitivnim nalazom, njih 72, s osječkog je područja, 39 su s područja Đakova i 15 s područja općine Čepin. Slijede Kneževi Vinogradi s 9, Belišće 5, Beli Manastir, Antunovac, Darda i Erdut po 4, Donji Miholjac, Našice, Valpovo, Satnica Đakovačka i Viljevo po 3, Draž 2, Čeminac, Drenje, Feričanci, Petlovac, Punitovci i Vuka po 1. U osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici na liječenju su 83 osobe oboljele od covida-19, od kojih je 15 na respiratoru.U samoizolaciji se trenutno nalazi 575 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 316 uzoraka, i svaki treći bio je pozitivan na SARS-CoV-2. Preminule su tri osobe, priopćeno je iz Županijskog stožera civilne zaštite. Od 109 novih slučajeva zaraze, po 20 je iz Vinkovaca i Županje, po 12 novooboljelih je iz Cerne i Vukovara, po 4 osobe iz Ivankova i Štitara, po 3 osobe iz Andrijaševaca, Babine Grede, Cerića i Šiškovaca, po 2 osobe iz Bošnjaka, Drenovaca, Mirkovaca,  Otoka, Soljana i Vrbanje, te po 1 osoba iz Bapske, Bogdanovaca, Donjeg Novog Sela, Gradišta, Iloka, Komletinaca, Lovasa, Petrovaca, Retkovaca, Sotina, Starih Jankovaca, Starih Mikanovaca i Vođinaca. U toj je županiji trenutno aktivno 411 slučajeva zaraze. Zbog covida-19 hospitalizirano je 36 osoba. U samoizolaciji se na području županije nalazi 436 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađeno je 259 uzoraka, od kojih je 41 bio pozitivan na koronavirus. Na tom je području trenutno aktivno 237 slučajeva zaraze – 16 osoba je hospitalizirano, 221 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji je 186 kontakata osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2.

Na području Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata analizirano je 96 uzoraka i zabilježeno 26 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Novooboljeli su iz Virovitice (6), Slatine (5), Nove Bukovice (3), Lukača (2), Pitomače (2), Čađavice (2), Voćina (1), Špišić Bukovice (1), Gradine (1) i Čačinaca (1), dok za dvije osobe nije navedeno područje s kojeg dolaze. Na liječenju u Općoj bolnici Virovitica je 20 covid pacijenata od kojih je jedan na respiratoru. Jedna je pacijentica s područja županije u Klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.