Hrvatski radio

Radio Osijek

Epidemiološko stanje u slavonskim županijama

08.01.2022.

12:39

Autor: Radio Osijek/TM

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Michele Tantussi / REUTERS

U slavonskim su županijama zabilježena 774 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj je 320 novooboljelih, Vukovarsko-srijemskoj 210, Brodsko-posavskoj 144, Požeško-slavonskoj 80, a u Virovitičko-podravskoj 20. Jedna je osoba preminula.

Jedna osoba s područja Osječko-baranjske županije, iz Valpova u dobi od 82 godine, umrla je od posljedica covida-19, a pozitivan nalaz na koronavirus potvrđen je kod još 320 osoba, objavio je Županijski stožer civilne zaštite. U protekla 24 sata testirano je 740 uzoraka. Među 320 novopozitivnih najviše je s osječkog područja, njih 151. S područja Đakova je 81, a 22 iz općine Čepin. Slijede Našice 10, Belišće 7, Valpovo 6, Kneževi Vinogradi 5, Beli Manastir 4, Antunovac, Darda, Erdut, Ernestinovo i Satnica Đakovačka po 3, Bilje, Čeminac, Viškovci i Vladislavci po 2 te Donji Miholjac, Bizovac, Draž, Gorjani, Jagodnjak, Koška, Levanjska Varoš, Popovac, Semeljci, Šodolovci i Viljevo po 1. Na liječenju u osječkom Kliničkom bolničkom centru i našičkoj Općoj županijskoj bolnici su ukupno 83 osobe, oboljele od covid-19, a od kojih je 12 na respiratoru. U samoizolaciji se trenutno nalazi 499 kontakata osoba pozitivnih na SARS-CoV-2.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 540 osoba od kojih je 210 bilo pozitivno na koronavirus. 41 novozaražena osoba je iz  Vinkovaca, 24 su iz Županje, 23 iz Vukovara, 19 iz Soljana, 8 iz Rokovaca, po 7 osoba iz Otoka i Ivankova, po 6 osoba iz Andrijaševaca, Drenovaca, Lipovca i Komletinaca, 5 osoba iz Vrbanje, po 4 osobe iz Cerne, Posavskih Podgajaca i Štitara, po 3 osobe iz Bošnjaka, Cerića, Rajeva Sela i Strošinaca, po 2 osobe iz Babine Grede, Gradišta, Iloka, Marinaca, Opatovca, Retkovaca, Slakovaca i Starih Mikanovaca, te po 1 osoba iz Borova, Bršadina, Gunje, Markušice, Mirkovaca, Negoslavaca, Novih Mikanovaca, Privlake, Šarengrada, Šiškovaca, Tovarnika i Vođinaca. Na području te županije trenutno je aktivno 811 slučajeva zaraze. Na bolničkom je liječenju 46 covid pacijenata. Među osobama pozitivnima na koronavirus su i 34 djelatnika iz sustava zdravstva (2 liječnika, 19 medicinskih sestara/tehničara, 7 drugih zdravstvenih radnika, 6 nezdravstvenih radnika zaposlenih u zdravstvu). U samoizolaciji se na području županije nalazi 812 osoba - 11 ih je iz sustava zdravstva (2 liječnika, 3 medicinske sestre/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika, 3 nezdravstvena radnika zaposlena u zdravstvu).

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u protekla 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježena su 144 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević hospitalizirano je 29 covid pacijenata, od kojih je sedmero na respiratoru. U novogradiškoj bolnici je 13 osoba oboljelih od covida-19, a dvije su na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 859 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 304 uzorka, kod 80 je utvrđena prisutnost virusa SARS-CoV-2. Na tom je području trenutno aktivno 414 slučajeva zaraze – 18 osoba je hospitalizirano, 396 ih je u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalaze 153 osobe.

U posljednja 24 sata na području Virovitičko-podravske županije evidentirano je 20 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. Rezultati su to analize 76 uzoraka. Osim toga, 142 uzroka od petka 7. siječnja poslana su na analizu u Zagreb, no njihovi rezultati, do zaključenja izvješća Županijskog stožera civilne zaštite, još nisu stigli. Sedmero novozaraženih je s područja Slatine, šestero je iz Virovitice, po dvoje ih je iz Mikleuša i Čađavice, po jedna osoba je iz Orahovice i Pitomače. Kod jedne osobe nije navedeno s kojeg područja dolazi. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica, nalazi se 25 COVID-19 pacijenta, jedna osoba je na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.