Hrvatski radio

Radio Osijek

Erasmus+ projekt "Četiri godišnja doba"

17.05.2018.

13:49

Autor: Radio Osijek

foto: Krunoslav Inhof / HRT

foto: Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

U sklopu Erasmus+ projekta pod nazivom "Četiri godišnja doba", ovoga je tjedna Osnovna škola Bilje, koja ima status EKO škole, domaćin učenicima viših razreda osnovnih škola iz Španjolske, Francuske, Italije, Turske, Grče i Bugarske.

Djeca sa svojim učiteljima, kroz izvanučioničku nastavu i izlete, uče o promjenama u prirodi i njihovu utjecaju na život biljaka, životinja i ljudi. Kako je istaknula ravnateljica Osnovne škole Bilje Vlatka Hmelik, gosti su oduševljeni prirodnim ljepotama Baranje, a posebice Kopačkoga rita: "Po zemlji partneru došlo je četvero djece i dva učitelja dok ih je iz Turske došlo nešto više. Tijekom boravka kod nas djeca uče o promjenama u prirodi na drugačiji način, boravkom u prirodi, opažanjem, proučavanjem, istraživanjem i radionicama. Prate biološku i endemsku raznolikost s obzirom na različita podneblja iz kojih dolaze. Mi smo dugogodišnja Eko škola pa u sklopu toga samo nastavljamo ono što smo i prije radili na očuvanju okoliša i zašititi prirode", rekla je ravnateljica Hmelik tijekom posjeta uredu osječko-baranjskog župana Ivana Anušića. Župan je upoznao djecu s radom Županije te osnovnim geografskim podacima i podacima o stanovništvu Osječko-baranjske županije.

U sklopu Erasmus+ projekta "Seasons", krajem godine u uzvratni posjet Turskoj ići šestero učenika iz Osnovne škole Bilje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.