Hrvatski radio

Radio Osijek

Ernestinovo: dvije kiparske kolonije, atraktivni turistički sadržaji, biciklističke staze...

25.03.2022.

13:24

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Ernestinovo

Ernestinovo

Foto: HRT / HRT

U Općini Ernestinovo niz je novosti i najava aktivnosti za proljeće i ljeto: čak dvije kiparske kolonije, novi turistički sadržaji, kilometri biciklističkih staza, komunalni projekti koji utječu na kakvoću života u mjestu. O svemu je u programu Radio Osijeka govorila načelnica Marijana Junušić.

Načelnica Junušić najavila je Međunarodnu Malu koloniju odnosno Koloniju mladih koja će se održati u Osnovnoj školi Ernestinovo koja je i organizator manifestacije zajedno s Općinom Ernestinovo. Načelnica ističe da su se i stari i mladi zaželjeli većih okupljanja, druženja i koncerata koji su u posljednje dvije pandemijske godine izostajali zbog koronavirusa.

"Dječja" će se kolonija održati tijekom uskrsnih praznika a velika Ernestinovačka kolonija tradicionalno u kolovozu ove godine.

Ideja o Koloniji mladih proizišla je iz entuzijazma nekoliko ljudi koji su imali viziju stvaranja novih prostora za razvoj kreativnosti i stvaralaštva kod djece. S puno hrabrosti i pozitivne energije, promišljajući na temelju vlastitih iskustava stečenih na različitim radionicama i u radu s darovitom djecom, razradili su ideju kako bi trebala izgledati jedna manifestacija koja će darovitim pojedincima omogućiti daljnji rast i napredak.Osnovna je ideja bila ponuditi djeci i mladima što više različitih sadržaja, uglavnom likovnoga karaktera i onih oslonjenih na njegovanje tradicijske kulture, koji bi se odvijali u radionicama, u OŠ Ernestinovo tijekom četiri dana. Ernestinovo, malo slavonsko mjesto u blizini Osijeka, ima već bogatu umjetničku tradiciju održavanjem Kiparske umjetničke kolonije, pa je tako nastalo i jednostavno ime novog dječjeg središta umjetničkoga djelovanja - Kolonija mladih.

Ove godine neće izostati ni zabavni program u kojem će sudjelovati i dalmatinske klape i slavonski tamburaši, a priredba će završiti koncertom Maje Šuput.

Ernestinovo načelnica općine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.