Hrvatski radio

Radio Osijek

EU fondovi - izazovi i prilike

18.10.2013.

14:22

Autor: Hina/Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"EU fondovi - izazovi i prilike" - tema je 7. međunarodne konferencije o poduzetništvu koja se danas i sutra održava u Osijeku i okupila je više od 200 sudionika iz Hrvatske i inozemstva.

Predstavnica Uprava za programe EU Ministarstva poduzetništva i obrta Sanja Fišer kazala je kako su dobro informiranje i priprema projektne dokumentacije neki od preduvjeta za kvalitetno korištenje sredstava europskih fondova, posebice europskog socijalnog fonda, koji će Hrvatskoj sada biti na raspolaganju.

Najavila je da će Ministarstvo i dalje pružati potporu poduzetnicima u privlačenju sredstava europskih fondova te da se u studenom očekuje prvi natječaj za sredstva iz europskog fonda za regionalni razvoj.

Načelnica Sektora za praćenje i vrednovanje programa i projekata EU Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković-Knežević kazala je kako su to i Ministarstvo poduzetništva i obrta potaknuli realizaciju dodjele bespovratnih sredstava za poduzetnike i to za edukaciju poduzetnika i njihovih djelatnika te promociju poduzetništva i poduzetničke kulture.

Raspisivanje javnoga natječaja može se očekivati u prvom kvartalu iduće godine, na raspolaganju će biti oko 14 milijuna kuna, a još se veća ulaganja u razvoj poduzetništva u razdoblju 2014.-2020. godina planiraju iz Europskog socijalnog fonda, naglasila je.

Tijekom dvodnevne konferencije, koju organiziraju Centar za poduzetništvo Osijek i Poduzetnički inkubator BIOS, raspravljat će se uz ostalo o pripremi, provedbi i sufinanciranju EU projekata, primjerima dobre prakse korištenja EU fondova, razvoju uz korištenje EU fondova, itd.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.