Hrvatski radio

Radio Osijek

EU projekti Erasmus plus u Osnovnoj školi Višnjevac

23.10.2017.

13:11

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnovna škola Višnjevac trenutačno sudjeluje u dvama europskim projektima Erasmus Plus kojima je cilj poboljšanje kvalitete odgoja, poučavanja i učenja. Tim povodom u školi će do kraja tjedna boraviti gosti iz 5 zemalja EU.

Suradnjom među odgojno-obrazovnim ustanovama europskih zemalja razmjenjuje se dobra praksa i potiče uvođenje inovacija, a cijeloga će tjedna tim povodom u Višnjevcu boraviti gosti iz 5 zemalja Europske Unije. Kako ističe voditeljica projekta, pedagoginja u Osnovnoj školi Višnjevac, Melita Kristić, na taj će se način uspostavliti međunarodna strateška partnerstva škole za suradnju u pitanjima od zajedničkog interesa.

Do 26. listopada OŠ Višnjevac ugostit će tako učitelje iz Portugala (grad Frazáo, Pagos de Ferreira), Mađarske (Budimpešta), Španjolske (Málaga), Turska (Ankara) i Latvije (Grobina). Oni će u sklopu projekta "Read for Fun, Fun to Read" (Čitaj iz zabave, zabavljaj se dok čitaš") sudjelovati u brojnim radionicama, a središnja aktivnost će biti "European International Lunch (Europski internacionalni ručak). Na ručku će se svi partneri predstaviti s kulinarskim proizvodima iz svojih zemalja, a OŠ Višnjevac će, naravno, predstaviti Hrvatsku. Višnjevčani će goste povesti u utorak na izlet u Erdut, a u srijedu će goste upoznati s Osijekom (Promenada, Tvrđa, Europska avenija...). U poslijepodnevnim satima goste iz Europske unije primit će i Prehrambeno-tehnološki Fakultet u Osijeku, a dr.sc. Ines Banjari održat će im prigodnu radionicu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.