Hrvatski radio

Radio Osijek

EU projektom opremljeni novi laboratoriji

09.12.2019.

14:53

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Rezultati projekta „Modernizacija laboratorija za inovativne tehnologije – DRIVE” predstavljeni su na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija koji ga je provodio u suradnji s novosadskim Fakultetom tehničkih nauka.

Projekt je omogućio opremanje četiriju specijaliziranih laboratorija, po dva na oba fakulteta, najsuvremenijom računalnom infrastrukturom za učenje, izradu i testiranje programske podrške za automobilsku industriju. Na taj način omogućeno je stvaranje preduvjeta za kvalitetno obrazovanje budućih inženjera u području izrade programske podrške za automobilsku industriju.

Jedan od motiva za prijavu projekta bio je nedavno pokrenuti diplomski program Automobilsko računarstvo i komunikacije koji je razvijen u suradnji FERIT-a i šest tvrtki iz područja automobilskog inženjerstva.

Projekt je vrijedan preko 900 tisuća eura, a sufinancirala ga je Europska unija u sklopu Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija.

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.