Hrvatski radio

Radio Osijek

EU zastupnik Tomislav Sokol u Osijeku govorio o digitalizaciji zdravstvenog sustava

08.09.2023.

13:44

Autor: HRT Radio Osijek

konferencija na Pravnom fakultetu

konferencija na Pravnom fakultetu

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Digitalni europski prostor za zdravstvene podatke-bila je tema predavanja eurozastupnika Tomislava Sokola na osječkom pravnom fakultetu koji je organizirao međunarodnu konferenciju sa središnjom temom "Digitalizacija i zelena transformacija Europske unije". 

Kada se uspostavi digitalni europski prostor za zdravstvene podatke bit će to revolucija u smislu kvalitete i standarda liječanja, kako u Hrvatskoj, tako i u Europskoj uniji, ističe eurozastupnik Sokol te ocjenjuje da će se na taj način promijeniti i odnos pacijenata prema vlastitim zdravstvenim podacima koji će biti dostupniji kada se za njima pojavi potreba bilo gdje na području Europske unije. Podaci će biti potpuno digitalizirani, uz sve mjere zaštite, a kvalitetna zdravstvena zaštita dostupnija. Ima taj proces i ekološki element jer digitalizacija podataka smanjuje papirologiju, dodatne su prednosti o kojima je govorio Tomislav Sokol kao i novom paketu farmceustskog zakonodavstva čiji su cilj, među ostalim, pristupačnije cijene lijekova.    


Tomislav Sokol

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.