Hrvatski radio

Radio Osijek

Europa na dlanu: OBŽ-Europska regija sporta 2024., o mobilnosti i izborima

18.09.2023.

17:18

Autor: HRT Radio Osijek

OBŽ-Europska regija sporta 2024.

OBŽ-Europska regija sporta 2024.

Foto: OBŽ / OBŽ

U ovotjednoj emisiji donosimo naglaske govora predsjednice Europske komisije Ursule von den Leyen o stanju Europske unije pred zastupnicima Europskog parlamenta te izdvajamo dobru vijest iz Bruxellesa gdje je Osječko-baranjska županija predstavljena kao Europska regija sporta 2024. godine.

U manje od 300 dana građani EU glasat će na izborima u našoj jedinstvenoj demokraciji. Bit će to vrijeme da odluče kakvu budućnost i kakvu Europu žele, poručila je predsjednica Europske komisije na početku govora.Tijekom govora Ursula von den Leyen zauzela se i proširenje Unije, uvjerena da će brojati više od 30 članica.

Sport kao najveći promotor Hrvatske i nositelj dobrobiti za cijelu zajednicu, osobito mlade, treba biti dostupan svima – zaključak je konferencije na kojoj je u Bruxellesu Osječko-baranjska županija predstavljena kao Europska regija sporta 2024. Okupivši sportaše, olimpijce i sportske djelatnike iz Slavonije, predstavljanje je, u suradnji sa županijom, organizirao zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler, a dobrobiti projekata koji mlade potiču na sportske aktivnosti istaknuli su osječko-baranjski župan Ivan Anušić te resorna ministrica Nikolina Brnjac, uvjereni da će zaživjeti i ambiciozan projekt inkubatora za mlade sportaše.

Donosimo i iskustva mladih koji koriste mogućnosti Erasmus+ projekata i što poručuju svojim vršnjacima.

Oporavilište za zaštićene životinje vrijedno 860 tisuća eura- rezultat je dobro utrošenog europskog novca koji je stigao u osječki ZOO vrt.

Emisija prati aktualnosti u Europskoj uniji, korištenje fondova na lokalnoj razini, razvojne projekte, projekte usmjerene mladima te pripreme za izbore zastupnika u Europskom parlamentu u lipnju iduće godine s naglaskom na mlade birače koji tek stječu iskustva u tom demokratskom procesu.

Emisije možete slušati u našoj Slušaonici.

Europa na dlanu

Ovaj programski sadržaj ostvaren je uz potporu i u suradnji s Europskim parlamentom. Za pripremu i sadržaj objavljenih vijesti odgovoran je isključivo HRT.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.