Hrvatski radio

Radio Osijek

Europa za građane 2014. - 2020.

08.11.2016.

12:13

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program "Europa za građane 2014-2020" predstavili su u Osijeku djelatnici vladina Ureda za udruge. Riječ je o programu koji potiče razvoj aktivnog europskog građanstva financijskom potporom organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskoga identiteta i pripadnosti Europskoj uniji.

Namijenjen je jedinicama lokalne i regionalne samouprave, organizacijama civilnog društva (udrugama, zakladama, sindikatima), ustanovama u kulturi (kazalištima, muzejima, galerijama, knjižnicama, kulturnim centrima, centrima mladih), obrazovnim i istraživačkim ustanovama (sveučilištima, učilištima, institutima, fakultetima, školama, vrtićima).

Luka Margan iz vladina Ureda za udruge ističe kako se program u Hrvatskoj provodi od 2008. godine te da će idući natječaj biti u ožujku. Za projekte je moguće povući od 5 do 150 tisuća eura bespovratnih sredstava, a mogu trajati do 24 mjeseca.

Predstavljanje programa održano je u velikoj županijskog vijećnici, a organizirali su ga Informacijski centar Europe Direct Osijek i Regionalna razvojna agencija Slavonije i Baranje.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.