Hrvatski radio

Radio Osijek

Europsko prvenstvo mažoretkinja

24.09.2016.

16:08

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Skupine mažoretkinja iz Austrije, BiH, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i, domaćina, Hrvatske prodefilirale su pješačkom zonom u Vinkovcima .

Više od dvije tisuće mažoretkinja sudionice su 18. Europskog prvenstva koje se jučer, danas i sutra održava u Vinkovcima. Skupine mažoretkinja iz Austrije, BiH, Češke, Francuske, Crne Gore, Rumunjske, Srbije, Slovenije i, domaćina, Hrvatske prodefilirale su pješačkom zonom, pozdravilo ih je njihovih 2.000 navijača, a postrojile su se ispred tribine gdje je održana svečanost otvorenja.
„Ponosan sam što se ovako veliki događaj odigrava u našem gradu jer će kod građana podići optimizam, stvoriti ugodniju klimu i grad će biti bogatiji“, rekao je vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić otvarajući Europsko prvenstvo i svima poželio ugodan boravak i dobre rezultate. Županijski pročelnik za kulturu i turizam, Viktor Lukačević je u ime župana Bože Galića pozdravio sudionike natjecanja i njihove navijače, te im zaželio dobre rezultate.
Alen Šćuric, predsjednik Europskog mažoret saveza zahvalio je domaćinima na izvrsnom prijemu u najstarijem gradu u Europi.
„Ovo je drugo najveće do sada održano Europsko prventavo, ovdje je 238 formacija i neformacija, te više od 2 000 sudionica“, rekao je Šćuric.
Prije svečanosti otvorenja, gradonačelnik Mladen Karlić i Mario Banožić primili su predstavnike 18. Europskog prvenstva koji su gradonačelniku u znak zahvale dodijelili zlatnu medalju, a on je njima uručio darove s uspomenama na Vinkovce.
Prvenstvo se nastavlja sutra u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca. Već u 9,30 sati zakazan je prvi nastup mažoretkinja u kategoriji formacije što je za gledatelje i najatraktivniji dio natjecanja koje će potrajati do oko 17 sati, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.