Hrvatski radio

Radio Osijek

Eurorealisti u HDSSB-u

16.03.2013.

14:20

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"HDSSB će na izbore izaći samostalno, kao jaka i regionalna i nacionalna stranka. To dokazujemo i isticanjem kandidata za Europski parlament u kojem bismo nastupili kao "eurorealisti"", najavio je predsjednik stranke Vladimir Šišljagić. Na konferenciji za novinstvo izvijestio je o zaključcima sjednice Glavnog odbora HDSSB-a.

"HDSSB neće na predstojećim lokalnim izborima koalirati ni s jednom od dvije velike političke opcije u Hrvatskoj; ni s HDZ-om, ni sa SDP-om" rekao je predsjednih te stranke, Vladimir Šišljagić, na konferenciji za novinstvo u Osijeku na kojoj je javnost izvijestio o zaključcima danas održane sjednice Glavnog odbora HDSSB. Šišljagić ističe kao je riječ o iznimno jakoj regionalnoj ali i nacionalnoj stranci, a to potvrđuju i isticanjem kandidata za Europski parlament u koaliciji s  HDSSD-om i Zelenima Hrvatske. U Europskoj će uniji, najavljuje Šišljagić, koji je i predstavio sedam stranačkih kandidata za Parlament, nastupati uspješno kao i do sada u projektima Regionalne razvojne agencije koja ima ured u Briselu, a ostvarila je 253 projekta vrijedna 150 milijuna eura.  Besmislene su stoga tvrdnje da su HDSSB-ovci euroskeptici, zaključuje Šišljgić, ističući jako se radio o "eurorealistima" koji će u cijelosti znati iskoristiti mogućnosti koje nudi EU.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.