Hrvatski radio

Radio Osijek

Evidentirano još sedam zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

02.07.2020.

09:33

Autor: Radio Osijek/TM

Evidentirano još sedam zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Evidentirano još sedam zaraženih u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: - / -

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata sedam je novih pozitivnih osoba na COVID-19. Tri osobe su iz Starih Mikanovaca i po jedna osoba iz Borova, Vinkovaca, Rokovaca i Ivankova, izvijestio je Stožer civilne zaštite te županije. Tri novozaražene i u Brodsko-posavskoj županiji.

Jedna osoba je hospitalizirana, dok se ostalih 16, koliko je aktivnih slučajeva, nalazi na kućnom liječenju. Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 58, od kojih je 41 osoba izliječena.
U protekla 24 sata testirano je 58 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2609.
U samoizolaciji na području županije nalazi se 282 osobe, a od toga su kontakti s pozitivnim osobama 186. Među osobama u samoizolaciji je i pet medicinskih djelatnika - dva liječnika i tri medicinske sestre/tehničara.
U Brodsko-posavskoj županiji tri su novozaražene osobe, a nitko od njih nije vezan uz situaciju u Osnovnoj školi u Sikirevcima, izvijestio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Stjepan Bošnjaković.
"Nitko od novooboljelih nije vezan uz situaciju u Osnovnoj školi u Sikirevcima, svi njihovi nalazi su negativni. Možemo potvrditi da je negativan i nalaz učenice koja je otputovala u odmaralište na Hvaru", rekao je Bošnjaković. Dodao je da će učenica koja je bila u kontaktu sa zaraženom osobom ipak biti vraćena kući radi provođenja mjere samoizolacije. Ostala djeca koja su u ponedjeljak otputovala u dječje odmaralište na Hvaru nastavljaju ljetovanje prema planu.
Među novooboljelima jedna osoba kontakt 
je ranije potvrđene zaražene osobe, druga je povratnik iz inozemstva, a treća osoba je bila sudionik privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba. 
Ukupan broj oboljelih od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji je 50, a 178 osoba je u samoizolaciji.
Županijski je stožer Civilne zaštite od lokalnih stožera zatražio da tijekom vikenda pojačaju nadzor i kontrole javnih i društvenih okupljanja u smislu poštivanja mjera preporučenih od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Stožer apelira da se okupljanja što je više moguće smanje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.