Hrvatski radio

Radio Osijek

Evidentirano sedam novih - ukupno 120 zaraženih u Đakovu

29.06.2020.

10:50

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo u posljednja 24 sata obrađen je 191 uzorak, a sedam je bilo pozitivno na koronavirus. Sve osobe su iz Đakova, priopćeno je jutros iz Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Trenutno je na području Osječko-baranjske županije aktivno 150 slučajeva zaraze, od kojih je 120 s područja Đakova. Jučer nitko nije hospitaliziran u KBC-e Osijek, gdje se 24 oboljelih nalazi na bolničkom praćenju, no nitko nema teže simptome bolesti. 
Samoizolacija je određena za novih 313 kontakata pozitivnih na koronavirus, pa je ukupno na području županije pod tom mjerom 1.466 osoba. Policija je obavila šest provjera i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi.
Tomislav Dijanić iz Službe za epidemiologiju đakovačke ispostave Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, danas je gostujući u Studiju 4 Hrvatske televizije na pitanje što je u Đakovu bilo presudno i je li jasno da tamo sada postoji lokalna transmisija, rekao: "Pitanje je što se podrazumijeva pod lokalnom transmisijom. Kad smo saznali mi smo napravili veliku obradu, još analiziramo podatke. Bilo je slučajeva prenošenja s djece na roditelja", rekao je dodavši ipak da je toga bilo mali broj.
Danas se očekuju nove mjere u borbi protiv koronavirusa. Čini se kako karantena za sada nije opcija za stanovnike Đakova, ali se mogu očekivati dodatna ograničenja u svakodnevnom životu. Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas će zasjedati u Đakovu, a moguće mjere objavit će nakon sastanka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.