Hrvatski radio

Radio Osijek

Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo dobio zgradu

27.11.2017.

12:59

Autor: Iva Fijala

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sveučilište u Osijeku na raspolaganje je dobilo zgradu u Crkvenoj 21 za potrebe novoosnovanog Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo. Ugovor o dodjeli nekretnine na korištenje potpisali su ministar državne imovine Goran Marić i rektor Vlado Guberac.

Zgradu u Crkvenoj 21 koristio je Građevinski fakultet, a sada će biti na raspolaganju Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo na kojem studira 1.200 studenata. Prostor od oko 1.100 četvornih metara Fakultetu je ustupljen na neodređeno vrijeme i bez naknade. Kako je istaknuo privremeni dekan Aleksandar Včev, zgrada će se koristiti za studije dentalne medicine, dentalne higijene i dijelom sestrinstva. Osim predavaonica uredit će se i laboratoriji sa skupom opremom višemilijunske vrijednosti pa Fakultet očekuje i pomoć Sveučilišta u opremanju zgrade.
Ministar Goran Marić ponovno je istaknuo problem iseljavanja iz Slavonije, a ustupanjem na korištenje zapuštene i umrtvljene imovine Republike Hrvatske u svrhu obrazovanja mladih, nada se da će ih to zadržati u ovom kraju. Za sjednicu Vlade koja će se u petak, 1. prosinca održati u Osijeku ministar Marić najavio je šest odluka kojima će se aktivirati državna imovina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.