Hrvatski radio

Radio Osijek

Farkaš: Linija prema Londonu je već viđena stvar

02.06.2023.

13:17

Autor: Krunoslav Inhof

Most Osijek

Most Osijek

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

"Zračna luka Osijek ima puno veći potencijal od novog leta prema Londonu" istaknuto je na konferenciji za novinare Mosta na kojoj je govorio začetnik stranačke inicijative o razvoju kontinentalnog turizma Adrijan Farkaš.

Galerija
Most Osijek, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Most Osijek, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Napomenuo je kako je linija Osijek - London, koja danas ima svoj prvi let, već viđena stvar koja nije dobro prošla, te pozvao Grad Osijek da razmotri Mostov model razvoja: "Naš prijedlog razvoja kontinentalnog turizma predstavili smo s našim predsjednikom Mosta Božom Petrovom prije pola godine, a sada podsjećamo Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju na njega. Jedan od koraka naše strategije razvoja kontinentalnog turizma je i uvođenje zračne linije iz Osijeka prema europskim destinacijama stoga je linija Osijek - London za svaku pohvalu, no smatramo kako to nije dovoljno. Već je viđena ta linija i to nije ništa novo, no smatramo da je nešto potrebno poduzeti da bi ona opstala. S obzirom na to da je linija dogovorena s Ryanairom mislimo da bi bilo dobro na njihove stranice staviti turističku ponudu regije kao što je to učinio Zadar", rekao je Farkaš i upitao: "Tko će se s tom linijom voziti? Da bismo doveli ljude tim zrakoplovom u Osijek potrebno je reklamiranje destinacija putem auto prijevoznika i brojnih drugih načina. Cilj je dovesti turiste iz destinacija na koje lete zrakoplovi u Osijek i Slavoniju i Baranju te im nešto ponuditi. Ljudi koji danas odlaze u London tamo će imati razna događanja i imati što vidjeti, a na što će doći u našu županiju? Ja na stranicama Osječko-baranjske županije nisam ništa vidio. Moramo i njima nešto ponuditi i događanjima ih privući. To ide malim koracima, u početku bi to trebalo platiti, treba sufinancirati te letove, no s vremenom bi se to vratilo kroz njihovu potrošnju i porez i prirez", rekao je član Mosta Adrian Farkaš.

Most Osijek - Adrijan Farkaš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.