Hrvatski radio

Radio Osijek

Farm show i natjecanje u oranju ponovo u Osijeku

22.08.2018.

14:52

Autor: Neven Knežević

foto: Radio Osijek

foto: Radio Osijek

Foto: - / -

Sportsko poslovna zračna luka Osijek-Čepin i ove će godine biti domaćin Farm showa, sajma poljoprivredne mehanizacije, a po 16. puta održat će se i državno natjecanje u oranju, te 7. državno natjecanje u oranju konjima

Otvorenje trodnevnog Farm showa je u petak, 24. kolovoza. Posjetitelje je na ovogodišnji Farm show na konferenciji za novinare pozvao predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije i opreme u Hrvatskoj Darko Aračić koji je istaknuo da je to prigoda poljoprivrednicima da se upoznaju s novim tehnološkim mogućnostima strojeva i druge poljoprivredne mehanizacije, a posjetiteljima da uz brojne programe vide što se trenutačno na tržištu nudi. Zamjenik župana Goran Ivanović rekao je da je ovogodišnja manifestacije odlična sinergija prikaza poljoprivrednih strojeva i oranja koje na pravi način i predstavljaju Slavoniju i Baranju. Natjecanje orača održat će se u subotu 25. kolovoza, a najuspješniji natjecatelj sudjelovati će sljedeće godine na svjetskom natjecanju orača u Sjedinjenim Američkim Državama. Osim toga u sklopu program održat će se i 7. natjecanje u oranju konjima.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.