Hrvatski radio

Radio Osijek

FAZOS proslavio blagdan svetog Vinka

22.01.2023.

17:58

Autor: Radio Osijek

Proslava svetog Vinka

Proslava svetog Vinka

Foto: M.Milas / Radio Osijek

Na Pokušalištu osječkog Fakulteta agrobiotehničkih znanosti u Mandićevcu u tijeku je proslava blagdana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara. Na današnji dan počinje rezidba u vinogradu koja obilježava I početak nove vinogradarske sezone. Dekan Krunoslav Zmaić podsjetio je kako je unatoč suši godina bila dobra te se s brojnim gostima uvjerio koliko su dobra mlada vina. 

Dekan FAZOS-a Krunoslav Zmaić rekao je kako je unatoč suši i prošla vinogradarska godina dobra. "Nadamo se kako će i ova sezona biti uspješna", istaknuo je dekan Zmaić nakon blagoslova vinograda. "Prema iskustvima iskusnim vinara - ako u vinogradu ima barica i vidimo ptice u letu,  godina će za proizvodnju biti dobra. Proslava svetog Vinka prilika je da u vinograd pozovemo sve partnere, prijatelje, studente i profesore, ali i proslavimo svu prošlogodišnju muku i rad te studentima, djelatnicima i profesorima koji su angažirani u tom poslu požele dobru vinogradarsku godinu". 

Proslava svetog Vinka, dekan FAZOS-a Krunoslav Zmaić

Galerija
Blagdan svetog Vinka, Foto: M.Milas/Radio Osijek
Blagdan svetog Vinka, Foto: M.Milas/Radio OsijekBlagdan svetog Vinka, Foto: M.Milas/Radio OsijekBlagdan svetog Vinka, Foto: M.Milas/Radio OsijekBlagdan svetog Vinka, Foto: M.Milas/Radio OsijekBlagdan svetog Vinka, Foto: M.Milas/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.