Hrvatski radio

Radio Osijek

FAZOS: Zemlja nas treba

24.03.2023.

15:23

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

FAZOS slogan i vizual

FAZOS slogan i vizual

Foto: Amoreta Bajto / HRT

"Zemlja nas treba" novi je slogan osječkog FAZOS-a, nagrađen i promoviran danas na tom fakultetu. Agrobiotehničari su predstavili i novi vizualni identitet, a sve je to odgovor na potrebe modernog pristupa budućim i sadašnjim studentima kao i svim suradnicima.

"Fakultet postoji već 62 godine", rekao je dekan Krunoslav Zmaić, "a za nova vremena bitno je promovirati ne samo tu tradiciju već i aktivnosti koje očekuju buduće studente kao i brojne i suradnike ovog fakulteta s kojima kontinuirano rade. U izradi slogana angažirani su srednjoškolci, studenti ali i svi zainteresirani iz cjele Hrvatske. Na natječaj se prijavilo 49 autora, s 89 slogana, tri su nagrađena.

Prodekanica Andrijana Rebekić pojasnila je da su se odlučili za moderni vizualni identitet - kravica s upitom "Što te moooči?" koji ukazuje na nastojanja fakulteta da razriješi sve probleme od mogućnosti upisa, znanstvena istraživanja te transfere tehnologija. Slogan "Zemlja nas treba" višeznačan je: treba nas zemlja koju obrađujemo i koja nas hrani kao i naš planet Zemlja koju moramo čuvati za buduće generacije, što je pojasnila autorica nagrađenog slogana Brigita Plander.


Galerija
FAZOS slogan i vizual, Foto: Amoreta Bajto/HRT
FAZOS slogan i vizual, Foto: Amoreta Bajto/HRTFAZOS slogan i vizual, Foto: Amoreta Bajto/HRT

FAZOS slogan i vizual

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.