Hrvatski radio

Radio Osijek

Febire, festival biciklističke rekreacije

04.06.2018.

12:55

Autor: Radio Osijek

foto Krunoslav Inhof / HRT

foto Krunoslav Inhof / HRT

Foto: - / -

13. Hrvatski festival biciklističke rekreacije održat će se od četvrtka do nedjelje u Osječko - baranjskoj županiji s cljem širenja svijesti o važnosti kretanja i zdravog života. Središnji događaj je velika biciklijada koja se u subotu vozi iz 3 grada, a svima je cilj u Zlatnoj Gredi.

Festival biciklističke rekreacije Hrvatske je sportsko-rekreacijski te turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Dosadašnjih 12 festivala održavalo se u Koprivnici, a Osijek će mu biti domaćin sljedeće četiri godine, napominje glavni tajnik Sportske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković: "Ovo nam je prvi Festival, a želja nam je, kad se nađemo za četiri godine, da nam biciklisti dolaze kao što sada dolaze u Istru, Međimurje i Dalmaciju jer im imamo što ponuditi i pokazati."

FEBIRE u Osijeku počinje u četvrtak simpozijem u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora o dopingu u vrhunskom sportu. U petak se na Srednjoškolskom igralištu održava vrtićka, a kod Iktusa školska biciklijada, dok je u subotu središnja velika biciklijada.

Očekuje se ukupno 300-tinjak biciklista, a za sve njih predviđene su i okrjepne stanice uz rutu dugu 30-ak kilometara. U Zlatnoj Gredi se organizira zabavni program i ručak koji su za sve sudionike besplatni uz obvezu On-Line prijavu, dok se za sve zainteresirane, uz kotizaciju od 50 kuna, pripremljeni i prigodni poklon paketi. Završni dan Festivala biciklističke rekreacije je u nedjelju kada se u suradnji s organizatorima Osječkog ljeta mladih priprema obiteljska biciklijada.

Galerija
foto Krunoslav Inhof / HRT, Foto: -/-
foto Krunoslav Inhof / HRT, Foto: -/-foto Krunoslav Inhof / HRT, Foto: -/-foto Krunoslav Inhof / HRT, Foto: -/-foto Krunoslav Inhof / HRT, Foto: -/-Četvrtak, Foto: -/-Petak, Foto: -/-Subota, Foto: -/-Nedjelja, Foto: -/-foto facebook Febire, Foto: -/-foto facebook Febire, Foto: -/-izrezak-5.png, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.