Hrvatski radio

Radio Osijek

FEBIRE - Festival biciklističke rekreacije

30.08.2018.

13:51

Autor: Željko Kovačević

Marko Grgurić, Emil Pravdić

Marko Grgurić, Emil Pravdić

Foto: - / -

Hrvatski festival biciklističke rekreacije je sportsko – rekreacijski i turističko - kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Organizatori tog festivala skraćeno FEBIRE danas su održali konferenciju za novinstvo.

Cilj FEBIRE je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom, te korištenje bicikla u svakodnevnom životu. Nakon odgođenog prvog festivala početkom lipnja, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” Osječko-baranjske županije, u suradnji sa sportskom i turističkom zajednicom županije, Parkom prirode Kopački rit i Eko centrom Zlatna greda organizaiju FEBIRE-u, festival biciklističke rekreacije, koji bi trebao Osijek i bližu regiju pretvoriti u središte biciklizma i cikloturizma. Trodnevni program skraćen je na jednodnevnu vožnju 9. rujna, s tri mjesta polaska. Iz Belišća, Belog Manastira i Osijeka. Svi biciklisti vožnju završavaju u Zlatnoj gredi gdje ih očekuje dodatan program. Biciklisti koji ne budu imali snage za povratak, moći će se do polazišta vratiti autobusima. Detelji o biciklističkom festivalu mogu se doznati na facebook stranici FEBIRE gdje se sudionici trebaju prijaviti.

https://www.facebook.com/febireosijek/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.