Hrvatski radio

Radio Osijek

Zajednički cilj - snažniji rast IT industrije

01.07.2022.

15:40

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Nije novost kako IT sektor na istoku zemlje bilježi rast i u značajnoj je mjeri zaslužan za zaustavljanje vala iseljavanja. No, pozitivne trendove trebaju nastaviti pratiti i kvalificirani kadrovi zbog čega je osječki Ferit proveo studiju: „FERIT i Osijek 2026. - Potrebe tržišta rada u području elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u razdoblju 2022.-2026.“ 

U istraživanju je sudjelovala 41 tvrtka sa sjedištem ili podružnicama u Osječko-baranjskoj županiji i zaposlenima u informacijsko-komunikacijskom sektoru. Rezultati projiciraju rast zaposlenih od čak 162 posto do 2026. Naravno, navedeno kroz povećanje ljudskih i prostornih kapaciteta trebao bi pratiti i fakultet kao nositelj obrazovanja, pojasnio je dekan Tomislav Matić:

Tomislav Matić

Predstavljanje studije pratila je i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak. Najavila je snažniju institucionalnu podršku:

Nataša Tramišak

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.