Hrvatski radio

Radio Osijek

13:24 / 27.06.2020.

Autor: Neven Knežević

Ferivi polumaraton okupio zaljubljenike u trčanje

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Po 16. put održan je osječki Ferivi polumaraton koji je u središnjoj utrci okupio, unatoč nedolasku trkača iz Bosne i Hercegovine više od 500 sudionika, uglavnom iz Hrvatske, ali i iz Mađarske. Održana je i već tradicionalna utrka građana rekreativaca na stazi dugoj 5 kilometara "Jel trčiš lega?"

Pobjednik utrke na 21 kilometar je Dejan Radanac iz atletskog kluba Sljeme, a u konkurenciji polumaratonki najbolja je bila mađarska trkačica Tinde Sabo.

Svi sudionici nastupili su uz mjere opreza s maskama na licu koje su nakon starta skinuli, no i stavili nakon ulaska u cilj. Uz temperaturu zraka blizu 30 celizijevih stupnjeva svi sudionici uspješno su završili utrku. Vrijeme koje su istrčali bilo je važno, no ne toliko koliko druženje i ponovno okupljanje. Treba napomeuti da je osječki Ferivi polumaraton prva utrka takve vrste nakon ponovnog otvaranja altetskih aktivnosti. "Ova utrka važna je za Osijek i njegovu promociju", rekla je zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš koja je zajedno sa županom Ivanom Anušićem pozdravila okupljene i polumaratonce. Svi sudionici poštivali su sigurnosne mjere noseći maske na startu koje su nakon toga skinuli, no i ponovno stavili nakon ulaska u cilj. "To je i bio osnovni cilj utrke da osim sportskih postignuća sve prođe u najboljem redu", rekao je direktor utrke Damir Černić. Osim polumaratona, trčali su i građani-rekreativci na stazi dugoj 5 kilometara, te najmlađi u nekoliko dobnih skupina.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.