Hrvatski radio

Radio Osijek

Ferragosto Jam 12.5 uz Orahovačko jezero

06.08.2021.

18:38

Autor: Radio Osijek/TM

Ferragosto Jam 12.5 uz Orahovačko jezero

Ferragosto Jam 12.5 uz Orahovačko jezero

Foto: - / -

Na Orahovačkom jezeru sinoć je otvoreno limitirano i unikatno izdanje glazbenog festivala koji bi se trebao održati 13 put, ali mu je zbog specifičnih okolnosti nazvan Ferragosto JAM 12.5. Održava se uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Organizatori, Dostava zvuka, izvijestili su o prvoj večeri festivala koji traje do 7. kolovoza:

Na novoj lokaciji uz jezero smjestila se Ferragosto pozornica koja je na otvorenju ugostila prvu grupu ovogodišnjih headlinera. Velikani regionalne rap scene Ajs Nigrutin & Timbe otvorili su koncertni program svojim jedinstvenim izričajem i zagrijali glasnice publike koja od početka nije krila dobro raspoloženje. Jonathan je svojim uspješnicama i vrlo emotivnom izvedbom razdragao publiku, a s popisa izvedenih istaknule su se „Maggie” i „Try To Get Even” kao najveći okidači glasnih usklika i podrške. Smjenu generacija u prvim redovima izazvao je z++ kojem su ekstatični fanovi dobacivali odjevne predmete na pozornicu i u glas s njim pjevali iz numere u numeru. PipsChips&Videoclips prošetali su publiku kroz najveće hitove i priredili iznenađenje izvevši uživo „Nogomet”. „Poštar lakog sna” stigao je na Ferragosto, a to je bio znak da je vrijeme za disko plesnjak pod šarenim svjetlima reflektora uz Kozmodisko koji je trajao do ranih jutarnjih sati. Prvi festivalski dan, iako u jednom trenutku ukrašen kišom, održao se u duhu šarolikog glazbenog senzibiliteta Ferragosto publike te je pokazao da unatoč situaciji ostaje vjeran svojim najsvjetilim karkteristikama.
COVID POTVRDE I TESTIRANJE
Posjetitelji na ulazu trebaju predočiti COVID potvrdu, potvrdu o prebolijevanju, primanju prve ili druge doze cjepiva ili negativan test s punkta za testiranje. Testiranje će se u petak obavlja od 17:00 do 23:00 po cijeni od 60 kn, a ohrabrujemo sve one koji će se testirati na ulazu da se unaprijed naruče putem linka http://app.medico.hr slijedeći upute objavljene na društvenim mrežama festivala.
SATNICA I LINE UP
Drugi dan festivala obilježit će Peki Pele kojem je ovo prvo gostovanje na Ferragostu te publici već dobro znani Edo Maajka, Svemirko i Repetitor. Za zabavu do ranih jutarnjih sati pobrinut će se DJ Kneža uz svoj najpoznatiji program Dance Hard. Cijeli lineup možete pronaći na društvenim mrežama festivala.
17:00 – 23:00 TESTIRANJE
19:00 – 01:00 ZAMJENA ULAZNICA ZA NARUKVICE
19:30 – VRATA
20:30 Peki Pele
21:30 Edo Maajka
23:00 Svemirko
00:30 Repetitor
02:00 Dance Hard
ULAZNICE
Festivalske i jednodnevne ulaznice mogu se kupiti na ulazu, cijena jednodnevne ulaznice za petak i subotu je 120kn, a cijena festivalske ulaznice je 200kn.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.