Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival biciklističke rekreacije

19.09.2020.

12:07

Autor: Davor Lončarić

foto: D. Lončarić

foto: D. Lončarić

Foto: - / -

Savez sportske rekreacije - Sport za sve - organizirao je danas 15. Febire - festival biciklističke rekreacije. Biciklisti su prema Zlatnoj Gredi krenuli iz Belišća, Osijeka, Belog Manastira i Vukovara.

Febire je sportsko-rekreacijski te turističko-kulturni projekt namijenjen svim generacijama. Cilj mu je proširiti svijest o važnosti kretanja i zdravog života, potaknuti djecu, mlade i odrasle osobe na bavljenje rekreacijskim biciklizmom te korištenje bicikla u svakodnevnom životu.
Nakon vrlo uspješno organiziranog i provedenog FEstivala BIciklističke REkreacije u 2018. i 2019. godini, ove godine sudjeluje više od 600 biciklista svih dobnih uzrasta s područja cijele Hrvatske.

Biciklisti sudjeluju u vožnji na rutama Osječko-baranjske županije s polascima iz Osijeka, Belišća, Belog Manastira i Vukovara, a cilj biciklijade bit će u Zlatnoj Gredi kod benta. Na biciklističkim rutama predviđene su okrepne stanice na kojima će biciklistima biti osigurano osvježenje. 

Start osječke vožnje biciklima do Zlatne Grede pucnjem je označio srebrni europski veslač Patrik Lončarić koji je s bratom Antonom došao poduprijeti ovu manifestaciju. 

O festivalu biciklisitčke rekreacije u program Radio Osijeka izravno se javio naš leteći reporter Luka Mitar i razgovarao s organizatoricom, Mirnom Rajle Brođanac. 

Mirna Rajle Brođanac (FERIBE)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.