Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival "Četiri godišnja doba - Proljeće na osječkoj tržnici"

11.05.2018.

12:44

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Osječka Tržnica organizirala je drugi ovogodišnji festival "Četiri godišnja doba - Proljeće na osječkoj tržnici" u sklopu međunarodnog projekta "Domaća hrana za domaće ljude" .

Cilj je projekta, vrijednog 263.000 eura, afirmiranje lokalnih proizvođača hrane i podizanja svijesti zajednice o globalnom problemu odbačene hrane. U suradnji s lokalnim udrugala, kroz projektne aktivnosti osigurat će se svakodnevno prikupljanje viškova svježeg voća i povrća koji će biti dostavljeni pučkim kuhinjama za pripremu obroka ljudima u potrebi. U okviru projekta svakog četvrtka, tradicionalno znanog kao "Zeleni četvrtak na tržnici" prikupljat će se donirana hrana koja će se, potom dostavljati pučkoj kuhinji.
Cilj festivala jest promovirati tržnicu kao domenu lokalnih proizvođača, odnosno lokalnog tržišta prehrambenih proizvoda i proizvoda mikro poduzetnika – obrtnika. Kroz zabavan i edukativan način, na Festivalu se predstavljaju domaći umjetnici i glazbenici te mađarska gastronomska kultura. "Festivalom nastojimo potaknuti interakciju između proizvođača i kupaca, stvoriti uvjete za razvoj eko i etno turizma na tržnici te osigurati kulturnu interakciju hrvatskih i mađarskih proizvođača i kupaca", rekla je voditeljica Projekta prekogranične suradnje Mađarska – Hrvatska, zaposlenica osječke Tržnice d.o.o., Renata Čepo.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.