Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival dječjeg stripa u Gunji

05.06.2015.

00:46

Autor: Radio Osijek/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i Osnovna škola Antuna i Stjepana Radić iz Gunje organiziraju dvodnevni festival dječjeg stripa „Hrvatske bajke Joze Vrkića“.

Učenici iz 47 osnovnih škola Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije nacrtali su stripove na temu bajki hrvatskog književnika Joze Vrkića, a njihovi radovi moći će se pogledati na velikoj izložbi u prostorijama škole.
U ta dva dana održat će se i radionice crtanja stripa na kojima će podršku mladim crtačima dati istaknuti strip autori iz Hrvatske i regije: Nenad Barinić (Vukovar), Simon Vučković (Kotor), Vladimir Vesović (Beograd), Mikica Ivanović (S. Miletić), Milan Tomas (Osijek) i Iztok Sitar (Ljubljana).
„Svaki učenik koji je sudjelovao ovom projektu kao nagradu za trud dobiti će jedan ili više stripova. Osigurali smo 50.000 komada. No, zahvaljujući sponzorima bit će dodijeljene 24 posebne nagrade za nabolje radove na području županija“, kaže Željko Gašić iz StripOsa. Dodaje kako će stripovi dobiti svi učenici osnovnih škola poplavljenoga područja.
Za one kojima je draže glazbeno izražavanje u petak će moći sudjelovati na DJ radionici i istraživati zvuk uz vodstvo DJ Mefa.
Na festivalu će biti promoviran prvi broj školskog strip lista ‘Komarac Zujavac’, s temom broja ‘Priče iz Gunje’. Biti će u ponudi po cijeni od 7 kuna, od kojih tri kune idu za obnovu SKIG-a (Studio kreativnih ideja Gunja), koji je potopljen u poplavama 2014. Drugi i treći broj priprema se za početak iduće školske godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.