Hrvatski radio

Radio Osijek

Festival igranja za djecu i roditelje

15.05.2022.

12:36

Autor: HRT Radio Osijek

Festival igranja

Festival igranja

Foto: Hrvoje Šimunović/HRT / HRT Radio Osijek

Centar Rastimo Zajedno i Savez Društava „Naša Djeca" na Solarskom trgu u Osijeku organizirali su danas Festival igranja za djecu i roditelje povodom Međunarodnog dana obitelji 15. svibnja.

Program je osmišljen uz potporu fondacije The Human Safety Net i volontera Generali osiguranja. Cilj Festivala je podsjetiti roditelje na važnost zajedničke igre s djecom i potaknuti njihovo uključivanje, jer igra je dječji najvažniji posao. Zajedničkom igrom odnos između roditelja i djeteta poboljšava se na jednostavan, učinkovit i dugotrajan način. Na festivalu su  sudjelovala i djeca iz Ukrajine koja su zbrinuta u gradu na Dravi. Na Festivalu igranja diljem Hrvatske volonteri su za roditelje i djecu pripremili neke dobro znane, ali i pomalo zaboravljene igre i otkrili neke nove.
Galerija
festival igranja, Foto: HRT/HRT Radio Osijek
Festival igranja, Foto: Hrvoje Šimunović/HRT/HRT Radio OsijekFestival igranja, Foto: Hrvoje Šimunović/HRT/HRT Radio Osijek

Prilog o Festivalu igranja za djecu i roditelje, na kojem je sudjelovalo pedesetak djece iz Ukrajine, pripremio je Hrvoje Šimunović. Njegova je prva sugovornica Jasna Komendanović, predsjednica Društva naša djeca grada Osijeka. 

Dan obitelji u Osijeku

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.