Hrvatski radio

Radio Osijek

08:57 / 15.06.2022.

Autor: HRT Radio Osijek

Festival Šokačke pisme u Županji

Šokačke pisme u Županji

Šokačke pisme u Županji

Foto: - / HRT Radio Osijek

Sedamnaesto izdanje Glazbenog festivala Šokačke pisme u Županji bit će održano u nedjelju, 26. lipnja 2022. godine. Nakon dvije pandemijske godine - festival se održava na otvorenom prostoru. 

Šokačke pisme 2022.

Šokačke pisme 2022.

Foto: - / HRT Radio Osijek

Na festivalu će biti predstavljene 23 nove tamburaške pjesme, a županjski je festival poznat po tome što njeguje tradicionalnu tamburašku glazbu, s isključivo tamburaškim instrumentima. Prošle je godine festival zbog pandemije koronavirusa održan na otvorenom prostoru, a prije dvije godine nije niti održan. Tradicionalno se održavao u županjskoj kino-dvorani krajem siječnja ili početkom veljače, a od toga se odustalo zbog poznatih epidemioloških ograničenja. Ove će godine najpopularnija imena hrvatske tamburaške glazbe nastupiti na pozornici kod Zavičajnog muzeja Stjepana Grubera, uz rijeku Savu. 

Ove se godine HRT Radio Osijek odlučio vratiti izravnom prijenosu Šočkačkih pisama, a izravni prijenos bit će i na 1. programu Hrvatskoga radija. Početak je u 20 sati u nedjelju, 26. lipnja ove godine. 

U skladu s tradicijom, tijekom festivalske večer bit će dodijeljene i nagrade trima najslušanijim pjesmama koje su izvedene na prošlogodišnjem izdanju Šokačkih pisama. U izboru sudjeluju glazbeni urednici radijskih postaja. Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.