Hrvatski radio

Radio Osijek

„Festival znanosti” ponovno s programima uživo, središnja tema „Život”

02.05.2022.

13:22

Autor: Radio Osijek

Plakat

Plakat

Foto: - / -

Festival znanosti, najvažnija i najsveobuhvatnija manifestacija popularizacije znanosti, održat će se od danas do 7. svibnja u 37 gradova diljem Hrvatske, ove godine ponovno uživo. Najavljeni su rekordan broj lokacija i oko 2 tisuće sudionika, a posterima, predavanjima, radionicama i prezentacijama uključit će se i gotovo sve sastavnice osječkoga sveučilišta te osnovne i srednje škole u Osijeku. 

Središnja je tema Festivala znanosti "Život", a nametnula se kao bitna u pandemijskim vremenima koja su potaknula brojna pitanja, među ostalima o krhkosti života, vrijednostima u životu i kako znanost utječe na život te kako ga može učiniti duljim i boljim. Uz glavnu temu posjetiteljima se nudi i niz drugih različitih tematskih perspektiva primjerenih trenutku življenja.

O programu Festivala znanosti na osječkom Pravnom fakultetu u našem je programu govorila prodekanica za znanost, međunarodnu suradnju i poslijediplomske studije Dunja Dujić koja je istaknula da je većina programa otvorena za sve zainteresirane. Već je prvi dan u u Eko centru Zlatna greda održana tribina o temi „Pravo na zdrav život i okoliš i utjecaj klimatskih promjena” u organizaciji Zelene pravne klinke Pravnog fakulteta i Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek. Na Pravnom su fakultetu izloženi posteri „Zeleni trendovi života u urbanoj sredini”, „Život djece u digitalnom okruženju Europske unije”, „Život mladih u EU”, a održano je i predavanje „Pravni život digitalnih nomada i platformskih radnika”.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.