Hrvatski radio

Radio Osijek

FFOS: Jezik u digitalnom okruženju

09.09.2021.

11:58

Autor: Radio Osijek

HRT/Radio Osijek

HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Riječ je o trodnevnom (9.-11.9.) međunarodnom znanstvenom skupu Hrvatskog društva za primijenjenu lingvistiku na osječkom Filozofskom fakultetu .

Uz hrvatske jezikoslovce nastupit će i predavači iz Norveške, Slovenije, Australije i Italije na 70 stručnih izlaganja vezanih uz jezične promjene koje su se dogodile pod utjecajem prebacivanja radnih i životnih navika na digitalne platforme najavila je predsjednica Organizacijskog odbora prof. Ana Mikić Čolić: - U ovim okolnostima koje su nas snašle prošle godine, odlučili smo skup posvetiti jeziku u digitalnom okruženju jer se puno toga dogodilo u izvanjezičnoj stvarnosti i utjecalo na način komunikacije. Od toga da imamo puno novih riječi poput: korona-stvarnost, infodemija, pandemija koje su doživjele nagli skok u primjeni jer se njima nismo koristili prije ovih okolnosti, istaknula je Mikić Čolić kroz dio onoga o čemu će se raspravljati do subote na ovom fakultetu.

Više informacija i program u poveznici

Razgovor s prof. Anom Mikić Čolić poslušajte u nastavku

Jezik u digitalnom okruženju

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.