Hrvatski radio

Radio Osijek

Fišijada u sjećanje na Gezu Gudlina

09.02.2019.

13:51

Autor: Neven Knežević

foto: hrt.hr

foto: hrt.hr

Foto: - / -

U sjećanje na legendarnog ugostitelja Gezu Gudlina u Osijeku se ispred njegove "Slavonske kuće" u Tvrđi po šesti puta održala fišijada koja je okupila 200 majstora kotlića i pružila građanima besplatno kušanje te slavonske delicije

U sjećanje na prerano preminulog legendarnog osječkog ugostitelja Gezu Gudlina, ispred njegovog restorana “Slavonska kuća” u Tvrđi održana je 6. Memorijalna fišijada. Dvejstotinjak majstora kotlića kuhalo je najpoznatije slavonsko riblje jelo, a nekoliko tisuća posjetitelja moglo je besplatno kušati njihove delicije. I ne samo fiš. Za ljubitelje riječne ribe našlo se i šarana na rašljama i druge vrste ribe sa žara, a zvučno su uveseljavali posjetitelje glazbeni bendovi i tamburaši. 

Prema uzoru na Gudlinov način života "Svima svega i sve naopako" i ove se godine natjecalo za "najgori  fiš". "Nagradu" su odnijeli Željko Lončarić Žec i Ravnica. No ipak se treba znati i tko je skuhao najbolji fiš. Ocjenjivački sud presudio je da su to dečki iz Udičarskog doma iz naselja Karašica. Već prema tradiciji na Memorijalnu fišijadu bilo je potrebno povesti samo dobru ekipu i obećanje da će se zabavljati i družiti, a sve ostalo osigurali su organizatori. Iako se još nisu prebrojale prazne boce i izvagala riba procjenjuje se da se kuhalo i peklo oko 800 kilograma ribe i ispilo više od tisuću litara vina. Do sljedeće godine i 7. Memorijala. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.