Hrvatski radio

Radio Osijek

Fizički obračun nakon polufinala Kupa, Osječani najavili tužbu

01.06.2020.

14:20

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Rijeka je u polufinalu Kupa preokrenula 0:2 na 3:2 i plasirala se u finale, gdje je čeka Lokomotiva, no nakon utakmice dogodio se incident. I grač Osijeka Grezda udario je Čolaka, a morala je intervenirati i policija.

Završnica utakmice dovela je do uzavrele atmosfere. Osijek je manje od pola sata prije kraja utakmice vodio 2:0 golovima Bočkaja, no Rijeka je s igračem više na travnjaku i uz obilatu pomoć suca Pajača uspjela ostvariti preokret pogocima Murića, Čolaka s 11 metara i Yatekea, 4 minute prije kraja.
Pomoćni trener Osijeka Karlo Primorac isključen je zbog vrijeđanja nakon dosuđenog penala za Rijeku, no nastavio je sipati uvrede i nakon susreta. "Po završetku utakmice se ponovno spustio na teren te mi je prilikom napuštanja terena prišao i vrijeđao riječima "smeće jedno, kako te nije sram, p***a ti materina, uništio si utakmicu", stoji u izvješću izjava suca Igora Pajača. Osječani su najavili tužbu zbog spornih sudačkih odluka, za koje smatraju da su presudno utjecale na tijek dvoboja.
"Ovo je najveća krađa u mojoj karijeri. Rijeka nije postojala na terenu dok se sudac nije umiješao", rekao je sportski direktor Osijeka Alen Petrović za 24 sata.
Na službenim stranicama NK Osijeka objavljena je izjava Erosa Grezde zbog fizičkog obračuna na parkingu riječkog stadiona kada je napao riječkog igrača Čolaka. Njegovo viđenje prenosimo u cijelosti:
"Jako mi je žao što sam se našao u središtu medijske pozornosti, a posebno u kontekstu svega onoga što se prethodno događalo na terenu, za vrijeme utakmice s Rijekom. Svi smo, pa tako i ja, bili jako frustrirani činjenicom da smo kao sportaši oštećeni u dvoboju i uskraćeni za veliku pobjedu kojoj smo bili nadomak. Nije lako nama na travnjaku istrpiti nepravdu i ostati miran, a posebno kada te uz sve to netko vrijeđa i omalovažava. Kada je pritom još i riječ o grubom vrijeđanju na osobnoj i nacionalnoj osnovi, onda sam kao čovjek, prvenstveno, ali i kao sportaš posebno osjetljiv. Toga je bilo još tijekom same utakmice, a provokacije su uslijedile i po njezinu završetku, dok sam se sa svojim suigračima nalazio ispred klupskog autobusa, pored kojega je provocirajući prolazio protivnički igrač Čolak. Znači, cijelo vrijeme sam bio suočen s njegovim provokacijama. Živim u Hrvatskoj već jako puno godina, izvršavam sve svoje obveze i poreze plaćam ovdje te je zadnje što zaslužujem da me netko omalovažava i vrijeđa na nacionalnoj osnovi. Stoga ću u skladu s tim poduzeti sve odgovarajuće pravne korake da zaštitim svoju čast i ugled", poručuje Grezda.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.