Hrvatski radio

Radio Osijek

Fizički sukob iločke gradonačelnice i ravnateljice Muzeja, koju je sud vratio na posao?

30.03.2022.

19:36

Autor: Hina/Radio Osijek/TM

Marina Budimir

Marina Budimir

Foto: Marko Mrkonjic / PIXSELL

U Muzeju grada Iloka u utorak se dogodio incident u kojem su sudjelovale sudskom odlukom na posao vraćena ravnateljica tog muzeja Maja Barić i iločka gradonačelnica Marina Budimir (nezavisna), a zbog toga je intervenirala i policija.

Prema riječima Maje Barić, koja je sudskom odlukom u utorak vraćena na mjesto ravnateljice Muzeja grada Iloka  s kojeg je smijenjena odlukom gradonačelnice Marine Budimir, iločka gradonačelnica tijekom jučerašnjeg posjeta muzeju fizički je nasrnula na nju, zbog čega je morala zatražiti i liječničku pomoć.

Gradonačelnica Marina Budimir u razgovoru s novinarima opovrgnula je da je s njene strane bilo fizičkog nasrtaja na Maju Barić, ističući kako ju je Barić i prije optuživala za mobing te kako je ne začuđuje ni ta najnovija optužba. Svemu je prethodilo, kako piše portal novosti.hr, to da je u ured gradonačelnice sva uplakana došla v. d. ravnateljica muzeja rekavši kako Maja Barić sjedi na mjestu ravnateljice i ne da joj pečat kako bi se mogla pečatirati dokumentacija vezana uz refundaciju bolovanja. „Kada sam došla u Muzej, dala je pečat i potom je v. d. ravnateljice napustila prostoriju. Kratko sam se zadržala u uredu i rekla joj da mi je drago što se vratila, ali da se nadam kako će odgovarati za sav cirkus koji se događa s našim muzejom. Počela je galamiti da iziđem iz ureda i kada sam izišla u predvorje, rekla mi je ‘vi ste me prije mobingirali i sada ste me uhvatili za lice’. Okrenula sam se i začuđeno je pitala o čemu govori”, rekla je Budimir. 

Portal donosi kako je gradonačelnica dodala da, kada je skinula zaštitnu masku s lica Barić, nije vidjela nikakve tragove na njezinu licu (što ipak upućuje na to da je bilo fizičkog dodira -op. Radio Osijek). Budimir tvrdi kako je zatim otišla iz muzeja te na izlazu srela dvije žene, kojima je rekla kako ne može povjerovati da je Maji Barić palo na pamet optužiti ju za fizički napad, odnosno hvatanje za lice, navodi se u članku.


Iz vukovarsko-srijemske Policijske uprave potvrdili su kako je policija u utorak poslijepodne dobila telefonsku dojavu o prijeporu u Muzeju grada Iloka između 40-godišnjakine i 45-godišnjakinje.

Policijski su službenici utvrdili da se prijepor dogodio u prostoriji muzeja koja nije za javnost. „U konzultacijama s mjerodavnim sudom i državnim odvjetništvom nisu utvrđeni elementi remećenja javnog reda i mira”, navode iz policije i dodaju kako je 40-godišnjakinja zatražila medicinsku pomoć u vukovarskoj bolnici.

O događajima u Muzeju grada Iloka za četvrtak je konferenciju za novinare sazvala predsjednica iločkoga Gradskog vijeća Renata Banožić (HDZ).


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.