Hrvatski radio

Radio Osijek

FOOZOS: prvi Dani doktoranada

10.09.2021.

10:34

Autor: Amoreta Bajto

Maja Brust Nemet, fotografija Amoreta Bajto

Maja Brust Nemet, fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

Znanstveni skup "Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja" u organizaciji FOOZOS osmišljen je u prigodi prvih Dana doktoranada tog fakulteta koji se danas i sutra održavaju u Osijeku. Skup je u našem programu predstavila članica organizacijskog odbora Maja Brust - Nemet.

Znanstveni skup Obrazovne znanosti i perspektive obrazovanja u organizaciji Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti održava se uživo na Fakultetu 10. i 11. rujna, uz poštovanje epidemioloških mjera. Sudionici skupa bez izlaganja moći će pratiti izlaganja online.

Riječ je o prvom znanstvenom skupu FOOZOS-a organiziranom radi ostvarivanja dvostrukog cilja - razmjene teorijskih spoznaja o obrazovanju iz perspektiva raznih znanosti te poticanja razvoja partnerskih odnosa među doktorandima iz područja društvenih i humanističkih znanosti. Omogućava uključivanje doktoranada iz različitih područja znanosti te raspravu o kompleksnim odgojnim i obrazovnim temama. Uvod u znanstveni skup dat će poslijedoktorandi  Ružica Tokić Zec s pozvanim predavanjem "Organizacijska kultura odgojno-obrazovne ustanove - nova terminološka perspektiva", a Pavao Nujić održat će pozvano predavanje "Pogled iz povijesne perspektive - put i rezultati istraživanja o Petrovaradinskoj pukovniji". Slijede 23 izlaganja doktoranada s poslijediplomskih sveučilišnih (doktorskih) studija iz Osijeka, Zagreba i Rijeke.

Znanstveni skup završava predavanjem i turističkim obilaskom uz vodiča, doc. art. Mladena Tutavca, pod nazivom Glazbeni život Osijeka tijekom 19. stoljeća.

Doktorandi

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.