Hrvatski radio

Radio Osijek

"FoTo" projekt Gradskog muzeja Vukovar

20.02.2020.

12:49

Autor: Željko Kovačević

foto  Ž.Kovačević

foto Ž.Kovačević

Foto: - / -

Razvojna agencija Vukovar, u suradnji s Gradskim muzejom Vukovar, narednih 30 mjeseci provodit će projekt "FoTo". Riječ je o projektu koji će putem suvremenih medija promicati važnost umjetnosti i kulture na području grada Vukovara.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u sklopu operativnog programa , “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”nositelj je projekta „Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru“. Odlukom o financiranju poduprijeti će se 10 projekata iz područja socijalnog uključivanja, posebno unaprijeđenja socijalnih usluga i sadržaja za starije osobe, osobe s invaliditetom te djecu i mlade do 29 godina starosti. Ukupna vrijednost odabranih 10 projekata iznosi više od 13 milijuna i 860 tisuća kuna. Oko milijun u 250 tisuća kuna dobit će za program „FoTo Muzej”, Gradski muzej Vukovar. "Muzej će dobiti i dodatnu opremu, i još više novca za promidžbu, a uključenjem mladih kojima su bliski novi mediji, vjerujem da ćemo dobiti daleko širu publiku!",rekla je direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić. Radna skupina stručnjaka pripremit program „Fotografija kao suvremeni medij",a uključivanjem mladih, njih ukupno 20, koji će završiti program i edukaciju, u Gradskom muzeju Vukovar vjeruju kako će s mladima povezati kulturu i suvremene medije. "Vjerujem kako će mladi biti promotori te kulture, ali da će im se istovremeno omogućiti da budu sudionici suvremenog života i suvremenih trendova te da daju novi doprinos u očuvanju kulturne baštine Vukovara.", rekla je Ruža Marić, ravnateljica Gradskog Muzeja Vukovara. Vukovaru, kojem je potrebna svaka kuna za obnovu i izgradnju, ali i ovakvi projekti, neće morati dati ni kune. "Projekt je u potpunosti sufinanciran sredstvima EU-a, a s obzirom na bogatu kulturnu baštinu grada i njegove institucije ovakav je projekt od velikog značaja", rekao je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Galerija
Ivan Penava, Ruža Marić (foto Ž. Kovačević), Foto: -/-
foto Ž. Kovačević, Foto: -/-foto Ž. Kovačević, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.