Hrvatski radio

Radio Osijek

Gabrijel, Tin, Luka i Jakov viceprvaci streetballa u regiji

22.10.2020.

09:01

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: HRT/Radio Osijek

Foto: - / -

Na Međunarodnim Sportskim igrama mladih, koje se ovih dana održavaju u Sarajevu, petnaestogodišnji Osječani, ekipa "Krvopijica", postigla je još jedan sjajan uspjeh. Osvojili su drugo mjesto na turniru ulične košarke.

"Krvopijice" su se na turnir ulične košarke u Sarajevu plasirale kao trostruki uzastopni pobjednici hrvatskih Sportskih igara mladih održanih u Splitu, gdje su igrali u sastavu: Gabrijel Flanjak, Tin Grujić, Luka Ćurak i Luka Varga. 
Mladi su Osječani već na prvoj utakmici na međunarodnom parketu pokazali da se bore za sam vrh pobjedivši ekipu Kruševca rezultatom 14:4. Nakon što su rezultatom 14:12 svladali i vršnjake iz Sarajeva (ekipa "Richmond Park" ), plasirali su se u finale gdje su snage odmjerili s košarkašima iz Čačka. Na samom početku ekipe su bile izjednačene, no nakon tri uzastopne trice, košarkaši "Mambe" iz Čačka dolaze u vodstvo od 10:4. "Krvopijice" tada prave sjajan niz i izjednačuju na 12:12, no na kraju gube rezultatom 15:12.
Sjajan uspjeh osječke košarke u Sarajevu ostvarili su Gabrijel Flanjak, Tin Grujić, Luka Varga i Jakov Matuzović uz vodstvo trenera Dubravka Blaževića koji ih je trenirao punih šest godina. Svi igrači "Krvopijica" kadeti su KK "Vrijednosnice Osijek" za koje su sa svojim suigračima, među ostalim, osvojili i srebro i broncu na državnim prvenstvima.
Međunarodne Sportske igre mladih u Sarajevu održavaju se pod vrlo strogim epidemiološkim mjerama, a srebrne će medalje mladi Osječani "preuzeti" u petak na svečanoj završnici Igara.
U susretu za treće mjesto, ekipa "Cigle" iz Dubrovnika bila je bolja od domaćih košarkaša, "Richmond Parka".
Plazma Sportske igre mladih, najmasovnija su amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno, od siječnja do kolovoza sudjeluju u vrhunski organiziranim natjecanjima (nogomet, ulična košarka, mali nogomet, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Cilj je manifestacije da se kroz sport i druženje promiču zdravi stilovi života i općeprihvaćene društvene vrijednosti (multikulturalizam, tolerancija, uvažavanje različitosti).

img_20201020_133759.jpg

img_20201020_133759.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.