Hrvatski radio

Radio Osijek

Gamoš: "Bit ću jedna od rijetkih žena na listama"

10.06.2020.

12:13

Autor: Radio Osijek//TM

Gamoš: "Bit ću jedna od rijetkih žena na listama"

Gamoš: "Bit ću jedna od rijetkih žena na listama"

Foto: - / -

Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš jučer je objavila kako će se na listi Hrvatske narodne stranke boriti za ulazak u Sabor. Prema nedavnim izjavama, tu će listu predvoditi sam gradonačelnik Ivan Vrkić, koji već godinu dana, zbog zdravstvenog stanja, nije prisutan u javnosti.

"Teme kojima se želim posvetiti odudaraju od onih kojima je ispunjen politički i medijski prostor - kvalitetan život umirovljenika, medicinski potpomognuta oplodnja, posvajanje i udomljavanje te IT sektor", najavljuje Gamoš, poručujući da Slavonija i Osijek zaslužuju svoju zastupnicu u Saboru. Kako je objasnila, na taj se potez odlučila isprovocirana kroničnim manjkom žena u politici. "Žene imaju puno toga za reći kako u životu, tako i u politici. One su organizirane, vrijedne, brižne, a te su vrline više nego dobrodošle u politici. Politika ne smije biti svijet rezerviran za muškarce. Ako je suditi prema dosad viđenom ne bi me iznenadilo da budem jedna od rijetkih, ako ne i jedina žena na listama na predstojećim izborima u našoj izbornoj jedinici.  Slavonija i Osijek zaslužuju svoju zastupnicu u Saboru", piše Gamoš, što navodi na zaključak da će i HNS-ova lista biti uglavnom "muška".
Uz donedavnog predsjednika stranke Ivana Vrdoljaka i saborskog zastupnika Stjepana Čuraja, listu bi, prema pisanju Jutarnjeg lista, koji prenosi riječi Ivana Vrkića, mogao predvoditi upravo osječki gradonačelnik, a izlazak na izbore na listi HNS-a ponudio mu je upravo Vrdoljak. Tu bi se trebali naći i nezavisni gradonačelnici Belišća, Valpova i Donjeg Miholjca, Dinko Burić, Matko Šutalo i Goran Aladić. "No, Vrkić je zbog svog životopisa svakako najveći politički “kapitalac” među njima", ustvrđuje Jutarnji list. Zdravstveni problemi s kojima živi nešto više od godinu dana za Vrkića, tvrdi, nisu prepreka. Oporavak od posljedica kardiovaskularnih problema i moždanog udara odvija se dobro, a kako sam za sebe kaže da mu mozak radi 100 na sat. “Idem na izbore. Bit ću na listi, možda i kao nositelj, ali to nije važno. Sa zadovoljstvom sam prihvatio molbu svog prijatelja Ivana Vrdoljaka, a to je samo moj djelomični odgovor na povjerenje koje je HNS imao u mene kada me predložio za gradonačelnika Osijeka”, izjavio je Vrkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.