Hrvatski radio

Radio Osijek

Gamoš: "Konačno smo dočekali reformu školstva na što smo iznimno ponosni"

14.09.2019.

14:15

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Reforma školstva nakon više od 20 godina napokon je u školama, a iznimno smo ponosni što ju je uz našu potporu provela ministrica Blaženka Divjak - istaknula je predsjednica osječke podružnice HNS-a Žana Gamoš govoreći na današnjoj konferenciji za novinare o početku kurikularne reforme.

"Vidimo da je sinergija struke i politike donijela povijesni iskorak u Republici Hrvatskoj u obrazovanju, a mi u Hrvatskoj narodnoj stranci smo na to iznimno ponosni. Napokon u školi više nema učenja napamet nema bubanja i naša djeca će učiti kritički razmišljati. To je ono što mene posebno veseli s ovim novim programom, odnosno više kreativnosti za našu djecu. Imamo suvremene kurikulume, nastava je interaktivna, torbe su učenicima lakše, a to znači i rasterećenje kućnih budžeta", istaknula je Gamoš.

Predsjednik Županijske organizacije stranke Samir Kovačević govorio o zahtjevu HNS-a za povećanjem plaća nastavnicima: "Svi znamo da su djeca okosnica budućnosti naše zemlje, a kičma te okosnice su prosvjetni djelatnici. Stoga je intencija HNS-a povećanje linearno plaća svim prosvjetnim djelatnicima u školama, njih 68.000. Za tu namjenu je predviđeno 40 milijuna kuna, a samo za usporedbu to je cijena lizinga vozila u državnom sektoru za jednu godinu, što znači da i to nisu velika sredstva. Stoga će uskoro doći do pregovora koje će, nadamo se i dovesti do toliko željenog povećanja plaća", rekao je Kovačević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.