Hrvatski radio

Radio Osijek

Gastronomski i glazbeni dvoboj Đakova i Metkovića

12.08.2022.

22:23

Autor: Radio Osijek/TM

Gastronomski i glazbeni dvoboj Đakova i Metkovića

Gastronomski i glazbeni dvoboj Đakova i Metkovića

Foto: Maraton lađa / -

Metković i dolina Neretve danima  su u znaku Tjedna lađe u Neretvi”, a uoči glavnog spektakla, 25. Maratona lađa u Metkoviću je održan 1. Festival tradicija, Domaćini su za partnera te manifestacije izabrali Đakovo i Osječko-baranjsku županiju.

Plakat

Plakat

Foto: Maraton lađa / -

U Gradskom parku u Metkoviću na štandovima su se predstavili proizvođači iz Osječko-baranjske županije. U gastro dvoboju snage su odmjerili kuhari grada Đakova i Agro etno park Žabac, a u izravnom srazu bilo je čobanac ili brudet. Istodobno se odvijao i folklorni duel – nastup slavonskog i neretvanskog KUD-a te dvoboj bendova Dyaco i Versi. Večeras tu tako Osječko-baranjska županija i Grad Đakovo Neretvanima predstavili svoje običaje, proizvode, hranu, vino i pivo, a sva prikupljena sredstva od prodaje bit će donirana za kupnju mamografa u Dnevnoj bolnici Metković.

„Maraton je veliki događaj za Metković i cijelu našu županiju, međutim, i ova popratna događanja su nam jako važna. Dobro je da je Udruga lađara organizirala ovaj Festival tradicija u koju je uključila našu partnersku županiju Osječko-baranjsku, i posebno grad Đakovo”, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

„Sutra ćemo, naravno, navijati za Đakovo. Imamo naš brod, našu lađu s kojom se natječemo svake godine, tako da ćemo navijati za ekipu iz Đakova. Nadam se boljem rezultatu od prošlogodišnjeg”, izjavio je župan osječko-baranjski Ivan Anušić. Đakovački su bećari u konkurenciji s 33 posade 2021. na 24. Maratonu lađa kroz cilj u Pločama prošli 23., dvadesetak minuta nakon pobjednika. Nagodinu, na 10. Maratonu lađarica, najavio je Anušić, veslat će i Đakovčanke.

U subotu, 13. kolovoza na rasporedu je 25. Maraton lađa na kojemu se za Veliki štit kneza Domagoja natječe 30 lađarskih ekipa, među kojima su i Slavonci – uz VK Đakovo na startnoj liniji su i Vinkovački lađari,


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.