Hrvatski radio

Radio Osijek

GČ Gornji grad: novca malo, potrebe velike

19.02.2021.

11:38

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

"Raspolažemo samo s 538 tisuća kuna, koliko nam je Grad dodijelio, što je iznimno malo obzirom na veličinu i potrebe središnje osječke gradske četvrti", rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Gornji grad Antonio Lozančić u izravnom javljanju u program Radio Osijeka.

"Ovih smo dana usvojili program prioriteta za ovu godinu, a u prvom su nam planu Vijenac Josipa Kozarca, u koji nije ulagano otkako je izgrađen, nogostup u Ilirskoj ulici te parkiralište kod Osnovne škole Vladimira Becića. Gradit ćemo i drvenu sjenicu na Rekreacijskom centru Heroja Rosinjače, a pozivamo i građane da nam se jave s potrebama za postavljenje košarica za pseći i drugi otpad", kaže Lozančić te dodaje da je svjestan da su to iznimno male intervencije u poredbi s onim što bi trebalo raditi. "Proračuni gradskih četvrti i mjesnih odbora smanjeni su kako bi se sredstva preusmjerila na sanaciju posljedica koronakrize, pa raspolažemo tek s 538 tisuća kuna", nastavlja Lozančić upozoravajući na nebrigu aktualne gradske vlasti ne samo za gradsko središte već i grad općenito. Lozančić se osvrnuo na propuštenu priliku za gradnju podvožnjaka u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića, no istaknuo da se nada da ćemo s projektom ući u novo proračunsko razdoblje. 

"Grad je neuredan, ne čisti se dovoljno, ne prazne se koševi, ne ulaže u uređenje, pa kada netko dođe u Osijek, primjerice od kružnog toka na Đakovštini, Županijskom ulicom prema središnjem trgu, definitivno nema dojam da je došao u jedan od najveća četiri hrvatska grada", upozorava Lozančić. Oprimjerio je to i najnovijim vijestima uz obnovu popularne Kopike koja će očito zarastati u travu i ovoga ljeta, te dodao da se nada kako će svibanjski izbori donijeti novu i aktivniju gradsku upravu.

GČ Gornji grad, A. Lozančić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.