Hrvatski radio

Radio Osijek

GDCK Osijek brine o deset obitelji s Banije

04.02.2021.

13:59

Autor: Stjepan Filipović

Denis Ćosić (Foto: Stjepan Filipović)

Denis Ćosić (Foto: Stjepan Filipović)

Foto: - / -

Osječko društvo Crvenoga križa do sada je imalo 15 prijavljenih obitelji s potresom pogođenog područja koji su smještaj pronašli u Osijeku i okolici. Pet se obitelji vratilo tako da osječki Crveni križ brine o deset obitelji.

Svakodnevno smo s njima u komunikaciji i dajemo im potporu i pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova, kaže ravnatelj Društva Denis Ćosić.
Većina je obitelji kroz različite priče došla na područje Osijeka pa im se pomaže pri odlasku liječniku i ostvarivanju prava preko Centra za socijalnu skrb. Dobra je suradnja s profesorima asistentima studija socijalnog rada osječkog Pravnog fakulteta. Na osječkom su području starije obitelji, ali i mlađe s manjom djecom koji su Osijek smatrali dobrim mjestom za privremeni boravak.
Jedan tim volontera preksinoć se vratio s područja Petrinje gdje su boravili pet dana, drugi se tim priprema na odlazak, ističe Denis Ćosić te naglašava da su volonteri osječkog Crvenog križa od 29. prosinca u kontinuitetu na potresom pogođenom području.

Denis Ćosić u programu Radija Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.