Hrvatski radio

Radio Osijek

Geek Gathering ponovno u Osijeku

06.10.2022.

14:01

Autor: HRT Radio Osijek

Informatičari u Osijeku

Informatičari u Osijeku

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Nakon 10 godina od posljednje konferencije The Geek Gathering u Osijeku je ponovno organizirano okupljanje informatičara. Na četiri lokacije u središtu grada održavat će se radionice, panel rasprave i druženja informatičara iz Hrvatske i inozemstva

The Geek Gathering u četvrtak i petak okuplja 300 do 400 informatičara iz Hrvatske i inozemstva kako bi razmijenili iskustva o aktualnim pitanjima, te će biti kako je rekao jedan od organizatora Vlatko Vlahek "oslobođen od nepotrebnog, sagledat će perspektive stručanjaka, razgovarat će se o strategijama i raspraviti o različitim pristupima problematici". Mjesta na kojima će se okupljati sudionici su kino Uranija gdje će se organizirati radionice, Gradska i sveučilišna knjižnica, te ugostiteljski objekti Lumiere i Trojka. Kako je rekla glasnogovornica Dijana Kostelnik ovakav oblik druženja drugačiji je od uobičajenog, te očekuje da će se The Geek Gathering nastaviti i u sljedećim godinama. Sve informacije o programu održavanja mogu se pronaći na info pultu kod kina Uranija ili na stranicama Udruge The Geek Gathering. 

Geek Gathering

Geek Gathering

Foto: Davor Lonačarić / HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.