Hrvatski radio

Radio Osijek

17:09 / 09.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Geo info centar u Voćinu – magnet za posjetitelje

Gordana Miličević iz Jagodnjaka 10.000. posjetiteljica Geo Info centra u Voćinu

Gordana Miličević iz Jagodnjaka 10.000. posjetiteljica Geo Info centra u Voćinu

Foto: Park prirode Papuk / -

Otkako je u veljači  otvoren za posjetitelje, Geo info centar u Voćinu, bilježi impresivan broj posjetitelja – više od 10.000 stranih i domaćih gostiju imalo je priliku kroz brojne multimedijalne te interaktivne postave upoznati fascinantnu povijest i sadašnjost Papuka, izvijestili su iz Parka prirode Papuk. 

Voćinski Geo info centar jedan je od najmodernijih Hrvatske, prostire se na 800 četvornih metara, a predstavlja jednu od vodećih atrakcija Parka prirode Papuk.

Čast da postane jubilarna posjetiteljica pripala je gospođi Gordani Miličević iz Jagodnjaka koja je upravo zbog Geo info centra po prvi puta na Papuku. Prilikom posjeta Voćinu posjetila je i Park šumu Jankovac, oduševljena je viđenim te je poručila da se na Papuk sigurno vraća.

"Ulaganja u turističku infrastrukturu neminovno su utjecala na veću posjećenost samoga Parka. Tijekom prvih šest mjeseci 2022. godine, bilježimo rast broja posjetitelja na svim lokacijama unutar Parka prirode, što nas iznimno veseli. Od Park šume Jankovac, adrenalinskog parka i kamp odmorišta Duboka do interpretacijskog centra Kuće Panonskog mora u Velikoj, brojnim projektima, a naročito projektom Geo priče UNESCO geoparka, unazad četiri godine nastojali smo gostima i posjetiteljima ponuditi raznolik sadržaj s ciljem što boljeg predstavljanja iznimnog bogatstva koji smo u mogućnosti kvalitetno prezentirati. Kulturna, geološka, povijesna, a osobito biološka i krajobrazna raznolikost Papuka temelj su turističke atraktivnosti kontinentalne Hrvatske i komparativna prednost na globalnom tržištu s kojega bilježimo sve više posjetitelja", kaže ravnatelj Parka prirode Papuk i načelnik Općine Čačinci, Alen Jurenac.

U priopćenju poslanom iz Parka prirode Papuk stoji kako su posjetitelji prepoznali sve ponuđene sadržaje, ali i privatni investitori koji ulažu u smještajne kapacitete. „Porast popularnosti  Papuka, odnosno uzdignuće iz turističkog potencijala u najposjećeniju kontinentalnu destinaciju, rezultiralo je i porastom cijena nekretnina na području Papuka. Stoga se može zaključiti da je dobra vizija svih koji sudjeluju na kreiranju turističkog sadržaja na Papuku te predan rad svih njegovih zaposlenika rezultiralo potpunim buđenjem Slavonije u svakom smislu”, zaključuju.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.