Hrvatski radio

Radio Osijek

Gimnazija Gaudeamus zbog koronavirusa izvodi nastavu putem interneta

26.02.2020.

13:05

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

Zbog pojave koronavirusa u Hrvatskoj gimnazija Gaudeamus u Osijeku od srijede je uvela internet nastavu za sve učenike, a zbog mjera opreza otkazana je i terenska nastava i školski posjeti do kraja tjedna

Učionice u prvoj privatnoj gimnaziji Gaudeamus od srijede su prazne. Razlog je koronavirus. Nakon što je u utorak potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj u Gaudeamusu su odlučili do kraja tjedna ne izvoditi nastavu u učionicama, te iskoristiti mogućnost svoje internetske paltforme Loops kako bi se nastava redovno odvijala. "Internetsku nastavu u školi smo uveli još prije pet godina i s vremena na vrijeme je redovito provodimo", rekla je školska psihologinja Mirna Šakić, napominjući da se putem platforme mogu pratiti aktivnosti učenika u vremenu koje bi trebali provoditi na redovitoj nastavi. Gimnazija Gaudeamus ipak nije prazna. Nastavnici dolaze i održavaju on-line nastavu, a kako su u školi rekli provode se i mjere opreza zbog koronavirusa.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.