Hrvatski radio

Radio Osijek

Giovanni Cernogoraz brončani u trapu

30.06.2021.

20:07

Autor: Davor Lončarić

Giovanni Cernogoraz brončani u trapu

Giovanni Cernogoraz brončani u trapu

Foto: - / -

Hrvatski olimpijac Giovanni Cernogoraz danas je u disciplini trap osvojio brončanu medalju na Svjetskom kupu u streljaštvu koje traje do 3. srpnja u Osijeku. Slavio je Talijan Mauro de Filippis, a drugi je bio Grk Ioannis Chatzitsakiroglou. .

Cernogoraz je na nedavno završenom Europskom prvenstvu osvojio također brončanu medalju, ali u ekipnom nastupu. "Na Svetskom kupu sam odradio odličan rezultat, bio sam najbolji u trapu u kvalifikacijama. Uvjeti su bili jako teški, vrućina je bila velika, temperaura jako visoka, no na kraju sam osvojio broncu. Jako sam sretan i dao sam sve od sebe", rekao je Giovanni Cernogoraz. Rekao je i kako je osječka organizacija natjecanja odlična. 

Medalje je danas dijelio zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin. Osim Giovanniju Cernogorzu Vulin je čestitao i na organizaciji velikih natjecanja Građanskom streljačkom društvu Osijek. Najavio je kako postoji velika mogućnost da Osijek bude domaćin sljedećeg Svjetskog prvenstva u streljaštvu, što će biti odlična prilika za promociju grada, ali i za popunjavanje smještajnih kapaciteta. Vulin je podsjetio kako su svi hoteli, hosteli i privatni apartmani u gradu bili popunjeni tijekom nedavno održanog Europskog streljačkog prvenstva što je pokazalo kako sportska natjecanja mogu postići itekakav turistički, odnosno gospodarski efekt. 

U ženskoj konkurenciji također je završilo natjecanje u trapu. Pobjednica je Silvana Stanco iz Italije, druga je bila njena sunarodnjakinja Jessica Rossi. Treća je bila Slovakinja Jana Spotakova.

Poslušajte izjave 

 

Dragan Vulin

Giovanni Cernogoraz

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.