Hrvatski radio

Radio Osijek

GISKO - Od danas posudba e-knjiga

05.01.2021.

12:44

Autor: Željko Kovačević

foto Ž.Kovačević

foto Ž.Kovačević

Foto: - / -

Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku uvela je još jednu novost, mogućnost posudbe elektroničkih knjiga. Knjige će se moći čitati istovremeno na pet različitih uređaja, a rok posudbe je 21 dan i neće se moći produžiti.

Posudba elektroničkih knjiga putem platforme iBiblos dostupna je od danas svim aktivnim članovima Gradske i sveučilišne knjižnice.

Svaki član ima pravo posuditi 3 naslova odjednom. Rok je posudbe 21 dan, bez mogućnosti rezervacija. Knjiga se ne može vratiti prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.

E-knjige mogu se posuditi i čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM.

iBiblos trenutno je primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone) i mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet računalima i čitačima s e-tintom). Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.

Detaljnije upute za preuzimanje i čitanje e-knjiga mogu se pronaći putem vlastitih uređaja, na portalu iBiblos, pod naslovima: ČESTA PITANJA (https://www.ibiblos.com/pogosta-vprasanja) i VODIČ. (https://www.ibiblos.com/kako-deluje).
Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Knjižnici ili na broj telefona: Posudbenog odjela za odrasle GISKO 031/211-233

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.