Hrvatski radio

Radio Osijek

GISKO: proglašeni mladi "najčitatelji"

02.04.2019.

13:13

Autor: Krunoslav Inhof / Amoreta Bajto

fotografije Krunoslav Inhof, Radio Osijek

fotografije Krunoslav Inhof, Radio Osijek

Foto: - / -

Međunarodni dan Dječje knjige i Andersenov rođendan prigoda je da GISKO i ove godine podijeli laskave titule "najčitatelja" svojim najmlađim korisnicima. Ove su godine to Benjamin Kovačić, Magdalena Šteter i Lara Bušić.

Kako je u izravnom javljanju u program Radio Osijeka rekla Suzana Biglbauer iz Odjela za djecu i mlade, kod mladih čitatelja nije važan samo broj pročitanih izdanja već i sudjelovanje u različitim aktivnostima poput igraonica, pričaonica i ostalih programa namijenjenih članovima. Naglasila je da su za odgoj mladih čitatelja najzaslužniji roditelji i obitelj koji naviku čitanja prenose najmlađima.

Ove su godine nagrade dodijeljene u tri kategorije. Najmlađi najčitatelj u kategoriji od 4 godine do prvog razreda osnovne škole je Benjamin Kovačić star četiri i pol godine koji je pročitao 164 knjige i sudjelovao u brojnim aktivnostima i programima GISK-a.  Mlađi najčitatelj u kategoriji od drugog do petog razreda osnovne škole je Magdalena Šteter stara osam i pol godina koja je pročitala 253 knjige. U kategoriji čitatelja od šestog do osmog razreda osnovne škole, najčitateljica je osmašica Lara Bušić koja je pročitala 43 knjige. 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.