Hrvatski radio

Radio Osijek

12:20 / 01.06.2016.

Autor: Stjepan Filipović

Glasno, glasnije u redizajniranom Glasu

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kakve sadržajne i vizualne novosti donosi redizajnirani Glas Slavonije i što se želi postići inicijativom "Glasno, glasnije" predstavio je glavni urednik tog dnevnog lista Bojan Divjak .

Na radnom doručku s kolegama novinarima Divjak je želio potaknuti raspravu o značaju i zadaći medija u zajednici, o novinarstvu, novinskom izdavaštvu i trendovima u regiji. Unatrag dva mjeseca poduzeli smo brojne pomake u sadržaju, a danas i predstavili novi dizajn novina s ciljem da prati sadržaj, bude lagan, prozračan, ozbiljan i da čitatelju omogući fokusiranost na sadržaj, članke i teme koje publiciramo, istaknuo je Divjak.
Na redizajn smo se odlučili kako bi pratili i prilagodili se tržišnim promjenama, rekla je Grafička urednica Ivana Kanjc. S obzirom da je prošlo poprilično godina od posljednjeg redizajna promijenili su se i trendovi na području grafičkog dizajna. Glavni je cilj bio da redizajn prati i bude u funkciji informacije odnosno da prati uređivačku koncepciju i u grafičkom je smislu dosta smiren, neagresivan te daje jednu potporu i dodatnu vrijednost najbitnijem, a to je tekst članka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.