Hrvatski radio

Radio Osijek

Glavaš prihvatio Vrkićevu ispriku

09.07.2015.

12:58

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Općinskom sudu u Osijeku odbačena Glavaševa privatna tužba za klevetu protiv gradonačelnika Ivana Vrkića koji ga je nazvao ratnim profiterom, jer je postignuto mirno i sporazumno rješenje spora.

Ivan Vrkić se ispričao Branimiru Glavašu  što ga je povijedio, jer mu nije bila namjera klevetati ga i štetiti njegovom ugledu, a Glavaš je tu ispriku prihvatio, ako je, rečeno je, iskrena. na samom početku sudske rasprave  obje su strane rekle kako su spremne na mirno rješenje soporazuma, nakon čega je uslijedio dogovor iza zatvorenih vrata. Sudac Ivan Sajter je  novinarima rekao kako je došlo do neočekivanoga obrata i mirnoga rješenja te do odricanja od novčane naknade, što je, pojasnio je, moguće u privatnim tužbama. Podsjetimo, Glavaš je Vrkića tužio lani u veljači, nakon što ga je nazvao ratnim profiterom, osobom koja želi izazvati kaos u Osijeku te da odgovorne službe trebaju  istražiti odakle Glavašu tolika imovina. Po završetku ročišta ni Glavaš i ni Vrkić nisu davali izjave držeći se džentlmenskog dogovora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.